6 gode råd til kæledyrsforældre i de kolde måneder

  1. Frostvæske som køler- og bremsevæske og er giftigt for din hund

Omend frostvæsker er en trofast ven i vintertiderne, så indeholder mange af disse væsker glykol. Det dufter og smager sødt for din hund eller kat og typisk vil smagen af det ikke forhindre yderligere indtagelse.

Forgiftning med køler- eller frostvæske kan lede til akut nyresvigt og i sidste ende være livsfarligt, men hvis dit kæledyr behandles hurtigt, er prognosen for overlevelse god.

Som en tommelfingerregel er en forgiftningsdosis for glykol 6,6 ml/kg hund. Hvilket svarer til ca. 5 spiseskefulde for en hund på 30 kg.

  • Lad ikke din hund blive i bilen

Du har nok oplevet at sætte dig ind i en bil en kold morgen, som nærmest virker koldere en den luft du lige har befundet dig i udenfor. Biler nedkøles hurtigt og det samme gør de fleste af vores kæledyr. Det er derfor vigtigt ikke at lade hunden sidde i bilen alene, når temperaturerne udendørs kommer tæt på frysepunktet.

  • Pas på nedkøling og frostskader under gåturen

Dit kæledyrs fysiske tilstand har brug for særlig opmærksomhed om vinteren. Særligt poterne er udsatte, fordi disse ikke er beklædt med beskyttende pels. Hvis din hund eller kat løfter poterne fra jorden når de går i sneen eller på kolde overflader, er dette nok et tegn på at det er for koldt dem at være udendørs.

  • Vær opmærksom på vejsalt

Som om hypotermi (overnedkøling) og fostskader ikke var nok, så er kemikalierne vi bruger til at salte vores veje også en fare for vores kæledyr af flere årsager.

Den første problematik kan være, at de saltede veje kan give fysiske skader på poterne i form at ætseskader, hvor trædepuderne kan blive tørre og sprække. Dette kan forebygges med potevoks og aftørring af poterne efter tur. Aftørring efter gåtur er også vigtig fordi indtagelse af saltet er giftigt hvis hunden slikker på sine poter.

  • Hold din hund i snor

Hundes lugtesans kan blive svækket i frysende temperaturer. Det er derfor vi hvert år ser flere hunde der kommer på afveje og bliver væk om vinteren, sammenlignet med de resterende årstider. Det er derfor en god idé at have din hund i snor og sørge for at den er chippet eller bærer hundetegn.

  • Pas på dit kæledyrs hud

Vi kender det fra os selv. Koldt og omskifteligt vejr kan give tør og snart hud. Hos hunde kan dette aflede en øget slikketendens, som i sidste ende kan give behandlingskrævende hudproblemer. Det er derfor en god idé at forebygge og styrke hudens eget forsvar. Her findes forskellige fugtgivende cremer på markedet.

Lange gåture på vejene kan endvidere forsage saltætsninger på hundens poter. Derfor er potecreme en god ven at have liggende sammen med hundesnoren.

Book en tid her: https://ivet.dk/pages/book-tid/

Categories